Përmirësohet situata. Qeveria gati për heqjen e kufizimeve

Nuk ka asnjë përkeqësim të situatës së koronavirusit në Finlandë, përkundrazi, shifrat tregojnë për më mirë. 244 infeksione të reja me koronavirus janë raportuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL).

Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar 3,544 infeksione, krahasuar me 5,799 në dy javët e mëparshme. Numri i infeksioneve është ulur kështu me 2,255.

Në total, më shumë se 86,400 infeksione janë diagnostikuar tani në Finlandë.

Sot, Kryeministrja Sanna Marin (sd.) do të paraqesë në Parlament planin e qeverisë për të hequr kufizimet dhe rekomandimet e pandemisë.

Heqja e kufizimeve është e mundur nëse epidemia mbetet nën kontroll. Aktualisht, rritja e mbulimit të vaksinimit në Finlandë tashmë reflektohet në një rënie të vdekshmërisë dhe një rënie të nevojës për kujdes mjekësor.

Shkalla e infeksionit ka rënë në disa zona dhe kufizimet e rrepta të koronavirusit që zgjasin më shumë se një muaj gradualisht po hiqen. Sidoqoftë, masat mbrojtëse janë ende të rëndësishme, pasi vaksinimet ende nuk parandalojnë infeksione të reja në këtë fazë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: