fbpx

Për të dytën ditë, në ulje numri i të infektuarëve

Sipas të dhënave nga Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL), 430 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë. Në dy javët e fundit, janë raportuar 1157 më shumë infeksione të reja sesa në dy javët e mëparshme.

520 raste të reja të kurorës u raportuan dje dhe 856 të Shtunën. Numri më i lartë i infeksioneve të reja ishte midis atyre të moshës 20-30 (82) dhe atyre të moshës 30-40 (76).

Shkalla e incidencës së infeksioneve të koronavirusit në Finlandë gjatë dy javëve të fundit është rreth 170 raste për 100,000 banorë. Shkalla e incidencës prej pothuajse 343 në rajonin spitalor të Helsinkiit dhe Uusimaa është shumë më e lartë. Shkalla tjetër e incidencës më të lartë është 260 raste të infeksionit për 100,000 banorë në rrethin spitalor të Finlandës Jugperëndimore.

Shkalla më e ulët e incidencës për dy javët e fundit është rreth 19 raste të infeksionit për 100,000 banorë në Rrethin e Spitalit Karelia Veriore. Deri tani janë raportuar gjithsej 72,073 infeksione të koronavirusit.

Numri i pacientëve në spital u rrit

Tre vdekje të reja nga sëmundja e koronavirusit janë raportuar që nga e Premtja. Ka 306 pacientë në spital për shkak të koronavirusit. Numri i pacientëve në kujdes intensiv nuk ka ndryshuar (55 gjithsej), por numri i pacientëve në pavijonet e kujdesit special është rritur me 38 (179 në total) gjatë fundjavës. Numri i pacientëve në pavijonet e kujdesit parësor është ulur me tre gjatë fundjavës (72 gjithsej).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: