Ohisalo kërkon sqarime për ndryshimin e planit të vaksinimit

Ministrja e Brendshme, Kryetarja e të Gjelbërve Maria Ohisalo (Të Gjelbrit), kritikoi Institutin Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies (THL) për publikimin e mesazheve kontradiktore në lidhje me ndryshimin e planit të vaksinimit. Reagimi i saj vjen pasi shumë ekspertë sugjerojnë që në javët e ardhshme vaksinimi të përqëndrohet në zonat ku virusi është më i përhapur, sikurse është Metropoli i Helsinkit dhe rajoni i Turkut.

Ohisalo thotë se të Gjelbrit duan të bazojnë vendimmarrjen e tyre në njohuritë e kërkuara të ekspertëve. “Tani duhet të thuhet se ka pasur mesazhe shumë kontradiktore nga THL gjatë javës së kaluar. Kjo i vë politikanët në një situatë të vështirë”, thotë Ohisalo.

Ohisalo beson se kjo do t’i bëjë vendimmarrësit të marrin vendime për çështje shumë të vështira, nën dritën e informacionit konfliktual. Ohisalon thotë se ka nevojë për informacion të qartë për efektivitetin e ndryshimit të planit të vaksinimit.

Qeveria do të diskutojë ndryshimin e orarit të vaksinimit në bisedimet e saj të Mërkurën. Sipas Ohisalo, është e rëndësishme të sjellësh një vizion të qartë nga organizatat e ekspertëve në mbledhjen e qeverisë këtë javë.

– Shpresoj që së shpejti të kemi një pamje sa më të qartë të asaj që THL dhe KRAR [Grupi Kombëtar i Ekspertëve të Vaksinimit] mendojnë dhe si duken këto ide së bashku kur vijnë në tryezën e qeverisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.