Niinistö takohet me kancelarin Scholz. Dera e NATO-s është e hapur për Finlandën

Presidenti i Finlandës Sauli Niinistö deklaroi dje se dyert e NATO-s janë të hapura për Finlandën. Deklaratën e publikuar në Twitter, Presidenti e bëri menjëherë pas takimit me kancelarin gjerman Olaf Scholz. Ata, të dy ndodhen në një konferencë të sigurisë në Mynih. Presidenti finlandez tha se kishte diskutuar me kancelarin Scholz opsione të ndryshme për krizën aktuale të shkaktuar nga veprimet e Rusisë.

Deklaratat e bëra nga kancelari gjerman Olaf Scholz në Moskë të martën për zgjerimin e NATO-s krijoi habi si në Finlandë ashtu edhe jashtë saj këtë javë.

Scholz tha se anëtarësimi i Ukrainës në NATO nuk është në rendin e ditës tani dhe se zgjerimi i Ligës së Mbrojtjes në lindje nuk shihet si një çështje që do të vinte kundër tij apo karrierës së presidentit rus Vladimir Putin. Në Finlandë, deklarata ishte befasuese sepse mund të interpretohet edhe si mbyllje e të ashtuquajturit opsioni i NATO-s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.