Ngrin aeroporti i Helsinkit gjatë natës. Finavia paralajmëron udhëtarët

Trafiku ajror Helsinki-Vantaa është ndërprerë rreth orës dhjetë të mbrëmjes të së premtes për shkak të kushteve jashtëzakonisht të këqija të motit në aeroport. Trafiku ajror rifilloi një natë para të shtunës, tha Finavia.

Helsinki Sanomat u telefonua nga Heli Virtanen, e cila ishte në një fluturim brenda Finlandës, fluturimi i së cilës do të përfundonte në Helsinki-Vantaa të premten mbrëma, por në vend të kësaj avioni u ul në aeroportin Tampere-Pirkkala.

Avioni i Virtanen ishte ulur në Tampere për rreth një orë të premten, pak para mesnatës.

“Natyrisht, plani është të presim që Helsinki-Vantaa të hapet,” i tha Virtanen HS pas mesnatës në natën midis të Premtes dhe të Shtunës.

Arteriet e aeroportit, pistat dhe rrugët lidhëse ishin aq të rrëshqitshme sa trafiku në hyrje dhe në dalje u ndalua. Sipas Finavia, kushtet e vështira do të vijojnë edhe sot, të shtunën, ndërsa udhëtarët njoftohen të jenë të përgatitur për vonesa.

Fluturimet që mbërrinin në Helsinki-Vantaa u drejtuan për t’u ulur në aeroporte të tjera. Fluturimet që nisen nga aeroporti nuk do të mund të nisen dhe do të vonohen në orar.

Pasagjerët si dhe njerëzit që takojnë pasagjerët mund të marrin më shumë informacion nga linjat e tyre ajrore. Informacioni i fluturimit në kohë reale për Helsinki-Vantaa është i disponueshëm në faqen e internetit të Finavia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: