Nga sot, portet e Helsinkit krijojnë lehtësi për të vaksinuarit: Linja jeshile

Duke filluar nga dita e sotme, dy linja të ndryshme do të jenë të disponueshme për pasagjerët që mbërrijnë në portet e Helsinkit: jeshile dhe e kuqe.

Vija e gjelbër mund të përdoret nga pasagjerët që kanë një çertifikatë të një serie të plotë vaksinimesh ose të sëmundjes Covid-19 që e kanë kaluar brenda gjashtë muajve. Vija e kuqe është për pasagjerët që nuk kanë një certifikatë për një grup të plotë vaksinash ose për sëmundjen.

Në korsinë e makinave, shoferët me një certifikatë testimi negativ ose një certifikatë të serisë së vaksinimit jo të plotë mund të përdorin gjithashtu vijën jeshile. Megjithatë, kushdo me një certifikatë testimi më pak se 72 orë të vjetër, me ose pa një seri vaksinimi, duhet të aplikojë për një test për koronavirus 72 deri në 120 orë pas mbërritjes.

Të tjerët duhet të zgjedhë vijën e kuqe.

Qëllimi i linjave është të përmirësojë trafikun e pasagjerëve ndërsa numri i pasagjerëve rritet.

“Me rritjen e mbulimit të vaksinimit, ne mund të vazhdojmë të thjeshtojmë inspektimet shëndetësore në porte,” thotë Leena Turpeinen, Drejtore e Shërbimeve të Shëndetit dhe Abuzimit me Substancat e Helsinkit, në njoftimin për shtyp të qytetit.

“Me rritjen e numrit të pasagjerëve, është e rëndësishme të sigurohet që terminalet dhe parkingjet e makinave të mos jenë të mbipopulluara në një mënyrë që rrezikon sigurinë. Pasagjerët e vaksinuar gjithashtu nuk duhet të kenë kohë pritjeje shumë të gjata dhe duhet të jenë në gjendje të vazhdojnë udhëtimin e tyre pa probleme. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: