Nga nesër, lehtësohen kufizimet për restorantet dhe baret

Orari i hapjes së restoranteve dhe numri i lejuar i klientëve do të ndryshojë pozitivisht nesër, të enjten, në të gjithë vendin. Vendimi i marrë sot nga qeveria hyn në fuqi në mesnatë.

Në provincat e Uusimaa, Finlanda Jugperëndimore, Päijät-Häme dhe Karelia Jugore, kufizimet më të rrepta mbeten në fuqi: në restorantet e ushqimit, pirja përfundon në orën 7 dhe restorantet lejohen të jenë hapur deri në ora 8 pasdite.

Baret dhe pubet do të duhet të mbyllen në orën 19:00 dhe pija do të përfundojë një orë më parë.

Kufizimet mbeten ende edhe në Kanta-Häme, Ostrobothnia Qendrore, Kymenlaakso, Pirkanmaa dhe Länsi-Pohja. Në to, pija mbyllet në orën 10 të darkës dhe restorantet mbyllen në orën 11:00. Nuk ka kufizim të veçantë kohor për pijet dhe restorantet e ushqimit.

Në zonat e tjera, si Åland, Ostrobothnia Jugore, Kainuu, Finlanda Qendrore, Ostrobothnia, Ostrobothnia Veriore, Savonia Veriore, Savonia Jugore, Karelia Veriore, Satakunta dhe gjetkë në Lapland përveç Ostrobothnia Perëndimore, pijet shërbehen deri në mesnatë dhe restorantet në ora 1 pas mesnate.

Restorantet mund të hapen në të gjithë vendin në orën 05. Dispensimi lejohet në të gjithë vendin nga ora 07:00.

Baret përgjysmë, restorantet 3/4 e numrit maksimal të klientëve

Në të njëjtën kohë, numri maksimal i klientëve do të rritet.

Në të gjithë vendin, numri i klientëve do të jetë i kufizuar nga e enjtja në mënyrë që restorantet e ushqimit të mund të akomodojnë tre të katërtat e numrit maksimal të klientëve në të njëjtën kohë, dhe baret gjysmën e vendeve.

Kufizimet në limitin e klientëve nuk zbatohen për Åland.

Në restorante, secili klient duhet të ketë vendin e tij, dhe e ashtuquajtura ndalim i karaoke dhe vallëzimit është ende në fuqi për shkak të rrezikut të infeksionit.

Edhe në tarracat në natyrë, distancat duhet të sigurohen, por tarracat nuk i nënshtrohen kufizimeve të ulëseve të klientëve ose ndalimit të vallëzimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: