Nesër pasdite, Marin mbledh qeverinë për koronavirusin. Ja çfarë është në tryezë

Nesër, të martën pasdite qeveria do të mblidhet për të dikskutuar një sërë çështjesh që lidhen me koronavirusin. Temat janë situata epidemiologjike, situata e vaksinimit dhe varianti i ri i koronavirusit.

Sipas burimeve qeveritare, brenda qeverisë janë identifikuar opsione të ndryshme të mundshme, madje edhe për mbylljen e kufijve apo rikthimin e kontrolleve të kufinjve të brendshëm me vendet e BE-së. Megjithatë, nuk është marrë asnjë vendim për rrugën përpara.

Hyrja e turistëve të huaj është ndaluar prej disa vendeve të Afrikës Jugore, ku është gjetur se po përhapet një variant i ri omikron i koronavirusit.

Situata koronare është përkeqësuar ndjeshëm javët e fundit dhe një variant i ri i koronavirusit i omikron kërcënon të përkeqësojë situatën.

Qeveria do të duhet të marrë parasysh, për shembull, nëse kufizimet në opsionet e masave rajonale duhet të zgjerohen për të përfshirë aktivitetet publike në natyrë, sportet në grup, sportet ekipore, koncertet dhe shërbimet e trenave dhe autobusëve në distanca të gjata.

Sipas një burimi qeveritar, po konsiderohet edhe përdorimi më i gjerë i pasaportës së koronavirusit. Qeveria po shqyrton gjithashtu një vaksinim të detyrueshëm të punonjësve socialë dhe shëndetësorë. Për më tepër, rekomandimi i të punuariit nga shtëpia dhe rekomandimi i maskës janë çështje që kanë qenë edhe më parë në tryezë për t’u negociuar mes anëtarëve të koalicionit pesë partiak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: