Nesër hapen restorantet dhe baret. Kufizimet ndryshojnë sipas rajoneve

Restorantet dhe bizneset e tjera të shërbimeve të ushqimit dhe pijeve do të jenë në gjendje të hapen nesër për klientët në të gjithë vendin, pas një mbylljeje që nga 9 Marsi për të parandaluar përkeqësimin e situatës së koronavirusit.

Të premten, qeveria ndryshoi dekretin që kufizonte aktivitetet e restoranteve dhe bizneseve të tjera të shërbimeve të ushqimit dhe pijeve në këtë drejtim, tha Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë në një njoftim për shtyp.

Presidenti miratoi ndryshimet në ligj të Premten, i cili do të hyjë në fuqi në 19 Prill dhe do të mbetet në fuqi deri më 30 Qershor.

Rihapja e restoranteve, megjithatë, do t’i nënshtrohet disa kufizimeve, duke përfshirë orët e hapjes, lëvizjen e klientëve në restorant dhe numrin e vendeve.

Kufizimet do të ndryshojnë nga rajoni në rajon në varësi të situatës lokale të epidemisë.

Kufizimet rajonale do të ndryshohen çdo javë për t’iu përgjigjur situatës mbizotëruese epidemiologjike. Kjo do të bëhet duke ndryshuar dekretin e qeverisë.

Sasia e vendeve për klientët në restorantet që shërbejnë kryesisht pije alkoolike do të kufizohet në gjysmën e numrit normal të vendeve në Ostrobothnia Jugore, Kainuu, Ostrobothnia Qendrore, Lapland, Savo Veriore, Karelia Veriore dhe Ostrobothnia Veriore.

Për restorantet e tjera, 75 përqind e vendeve të klientëve mund të jenë në përdorim.

Kufizimi në numrin e vendeve të klientit, megjithatë, nuk do të zbatohet për Aland.

Restorantet mund të shërbejnë pije alkoolike deri në orën 22.00 dhe të jenë të hapura prej orës 5.00 deri në 23.00.

Në këto rajone, restorantet duhet të udhëzojnë klientët të qëndrojnë ulur në ambientet e brendshme. Kjo do të thotë që vallëzimi dhe karaoke, për shembull, janë të ndaluara.

Sasia e vendeve të klientëve në restorantet që shërbejnë kryesisht pije alkoolike do të kufizohet në një të tretën e numrit normal të vendeve në Uusimaa, Kanta-Häme, Finlanda Jugperëndimore, Satakunta, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Karelia e Jugut, South Savo , Finlanda Qendrore dhe Ostrobothnia.

Ato mund të shërbejnë pije alkoolike ndërmjet orës 7.00 dhe 17.00 dhe të jenë të hapura prej orës 5.00 deri në 18.00.

Për restorantet e tjera, sasia e ulëseve të klientëve do të kufizohet në gjysmën e numrit normal të vendeve. Ato mund të shërbejnë pije alkoolike prej orës 7.00 dhe 17.00 dhe të jenë të hapura prej orës 5.00 deri në 19.00.

Restorantet e vendosura në këto rajone duhet gjithashtu të udhëzojnë klientët të qëndrojnë të ulur në ambientet e brendshme. Kjo do të thotë që vallëzimi dhe karaoke, për shembull, janë të ndaluara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: