fbpx

Në semafor dhe trotuare policia gjobiti 103 këmbësorë dhe 534 çiklistë

Policia finlandeze publikoi rezultatet e kontrollit për respektimin e rregullave të qarkullimit rrugor, kryesisht respektimi i lëvizjes me biçikletë në trotuare, apo respektimi i semaforëve në kryqëzimet e rrugëve.

“Shumica e shkeljeve ishte në trotuare, ku kishte përdorues të rrugës që nuk duhej të ishin atje,” thotë Kryeinspektori Heikki Kallio në Bordin e Policisë Kombëtare.

Policia, në një deklaratë për mediat, tha se “vetëm fëmijët nën moshën 12 vjeç mund të ecin me biçikletë në trotuar dhe vetëm atëherë kur kjo nuk i shqetëson shumë këmbësorët e tjerë.”

Shumë automjete në trotuare që nuk duhet të jenë atje.

Kallio tha se gjatë ditës, policia duhej të ndërhynte në incidentet e ndalimit dhe parkimit të makinave në pistat, trotuaret ose shumë afër vendkalimeve të këmbësorëve. Këto shkelje rezultuan në lëshimin e gjashtë biletave të parkimit. Gjithsej 64 vërejtje dhe gjoba janë dhënë për drejtuesit e automjeteve të cilët nuk ndaluan në vendkalimet për këmbësorë dhe biçikletat.

Gjithsej 534 vërejtje dhe gjoba të trafikut iu dhanë çiklistëve. Shumica e tyre u lëshuan për pedalim në trotuar ose për mos pajisjen me dritat e duhura në muzg dhe gjatë natës.

Drejtuesit e skuterave morën 89 sanksione, kryesisht për ngasjen në trotuar. Këmbësorët fajtorë për ecjen kundër dritës së kuqe rezultuan në nxjerrjen e 103 sanksioneve.

“Qëllimi i kontrollit të intensifikuar ishte përmirësimi i sigurisë së përdoruesve të rrugës. Kontrolli ndërhyri në të gjitha sjelljet e trafikut që rrezikuan kryesisht sigurinë e këmbësorëve, çiklistëve dhe drejtuesve të automjeteve të lehta, “thotë Kallio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: