fbpx

Në Finlandë, 55 % e popullsisë ka marrë dozën e parë të vaksinës

Në Finlandë, 55 përqind e popullsisë tani është vaksinuar, domethënë gati 3.07 milion njerëz.

Aktualisht, 15.2 përqind e popullsisë kanë marrë një dozë të dytë.

Vaksinimet tashmë kanë përparuar tek 16 deri në 19 vjeç. 12.6 për qind e grupmoshës së tyre kanë marrë vaksinën.

Ndër qytetet e mëdha, Lahti ka përqindjen më të lartë të vaksinmit, me 57.5 përqind tashmë të vaksinuar. Një mbulim prej më shumë se 56 përqind është arritur në Helsinki dhe Pori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: