MIGRI do të përshpejtojë dhënien e lejeve të punës dhe lejeve për studentët

MIGRI do të përshpejtojë dhënien e lejeve të punës dhe lejeve për studentët

HELSINKI – Më 1 shkurt 2021, MIGRI (Shërbimi Finlandez i Imigracionit) filloi një projekt për të përshpejtuar dhe drejtuar përpunimin e lejeve të bazuara në punë dhe lejeve të qëndrimit për studentët ndërkombëtarë.

Qëllimi është pajisja e klientëve me leje pune mesatarisht brenda një muaji deri në vitin 2023. Një tjetër qëllim është arritja e një kohe përpunimi prej dy javësh për lejet për specialistët, sipërmarrësit start-up dhe anëtarët e familjeve të tyre gjatë vitit 2021.

“Projekti përqendrohet shumë tek konsumatori. Ne do të dëgjojmë pikëpamjet e klientëve tanë, të punëdhënësve dhe të grupeve tona të interesit se si të zhvillojmë operacionet tona dhe përvojën e klientëve, “thotë Drejtori i Përgjithshëm Jari Kähkönen.

Puna, familja dhe studimet janë arsyet më të zakonshme për të lëvizur në Finlandë. Në vitin 2020, pandemia e koronavirusit ndikoi në numrin e kërkesave për leje qëndrimi të paraqitura jashtë vendit, por imigracioni i lidhur me punën pritet të rritet në të ardhmen.

Vitin e kaluar, Shërbimi Finlandez i Emigracionit lëshoi ​​më shumë se 8500 leje qëndrimi për here të parë në bazë të punës. Përfshihet numri i punonjësve që arrijnë në Finlandë me një çertifikatë për punë sezonale, gjithsej 20,117 leje janë lëshuar në bazë të punës. Gjithsej 8,592 leje qëndrimi u dhanë në bazë të lidhjeve familjare (2019: 10,251) dhe 3,225 në bazë të studimeve (2019: 5,246).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: