fbpx

Marin hap fushatën: Politika nuk ka të bëjë vetëm me vlerat, por edhe me veprat

Kryeministrja dhe kryetarja e Partisë Social Demokrate, Sanna Marin, tha sot se politika nuk ka të bëjë vetëm me vlerat, por mbi të gjitha me veprat. “Në kohë të vështira, ka rëndësi sidomos kush vendos për çështje të përbashkëta,” tha ajo në hapje të fushatës për zgjedhjet vendore.

Në fjalën e tij, Marin komentoi edhe shqetësimin se shumë njerëz kanë thënë se do të qëndrojnë jashtë politikës gjatë zgjedhjeve sepse është bërë e papërshtatshme të merren me çështje të përbashkëta dhe debate. Për shembull, Kirsi Piha e Partisë së Koalicionit u tërhoq nga gara për postin e Kryetarit të Helsinkit për këtë arsye.

“Kjo duhet të marrë fund. Ne mund të mos pajtohemi, por të gjithë duhet të respektohen. Ne duhet të ndalemi për të menduar së bashku se çfarë lloj shoqërie duam të jemi”, komentoi Sanna Marin.

Sa i përket pandemisë, sipas Marin, tani duket se masat e forta kufizuese kanë funksionuar dhe infeksionet kanë filluar të bien.

“Pranvera ka sjellë jo vetëm dritë por edhe një pamje se kur mund të kthehemi në një jetë të përditshme më normale. Çdo ditë, ku mund të takojmë të dashurit ballë për ballë dhe të bashkohemi me miqtë. Këtë javë, qeveria ka diskutuar një plan se si kufizimet mund të hiqen në një mënyrë të kontrolluar, ndërsa ecim drejt pranverës dhe verës. Plani synon të krijojë një vizion për qytetarët, bizneset dhe komunitetet për të hapur shoqërinë. Qëllimi ynë është që kur mësimi ndër shkolla të përfundojë në qershor, fëmijët do të jenë në gjendje të shkojnë në kampet veror dhe frekuentimi i shtëpive të verës të mund të fillojë të planifikohet. Ju mund të shkoni në restorant dhe në aktivitete publike në një mënyrë të sigurt, ju mund të shëtisni jashtë dhe të takoni miq pa shqetësime.”

Marin theksoi se komunat ende kanë nevojë për mbështetje nga qeveria, sepse efektet e pandemisë së koronavirusit nuk kanë mbaruar.

“Situata ekonomike e shumë komunave ka qenë e vështirë edhe para koronavirusit. Linja e SDP është që kontributet e buxhetit shtetëror duhet të sigurojnë qasje të barabartë në shërbime. Nëse caktohen më shumë detyra për komunat, ato gjithashtu duhet të marrin më shumë burime financimi. Komunat gjithashtu kanë një rol të rëndësishëm për të luajtur në forcimin e vitalitetit të rajonit të tyre dhe Finlandës në tërësi.”

Sipas kryetares të saj, PSD dëshiron në këto zgjedhje lokale të mbrojë një jetë të përditshme të sigurt, funksionale dhe të mirë  dhe një shtet të mirëqenies sociale.

“Shërbimet më të rëndësishme themelore janë të organizuara në komuna. Kjo është arsyeja pse zgjedhjet komunale janë kaq të rëndësishme. Zgjedhjet komunale zgjedhin vendimmarrësit, vendimet e të cilëve në punën e këshillit ndikojnë çdo ditë në jetën tonë të përditshme. Tani është koha për të rregulluar atë që është prishur dhe për të zhvilluar atë që ia vlen t’i përmbahemi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: