Kuriozitet. Kufiri Finlandë – Suedi, një gabim i Rusisë

Përgjatë kufirit midis Suedisë dhe Finlandës, ekziston një ishull brenda Gjirit të Bothnia, dhe përfaqëson pikën më perëndimore të tokave finlandeze. Gjatë vitit 1885, Finlanda ishte pjesë e Rusisë, dhe ata aksidentalisht ndërtuan farin në anën dhe territorin suedez.

Për shkak të ishullit të izoluar pa banorë, ky gabim nuk e bëri askënd të pyesë ose të shqetësojë për më shumë se 100 vjet në fakt. Vetëm në vitin 1985, kufiri ku ishte vendosur fari, u njoh si territor finlandez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.