Kryeqyteti vendos t’i mbajë ende mbyllur pishinat dhe bibliotekat

Pishinat dhe bibliotekat nuk do të hapen në zonën metropolitane të Helsinkit, pasi situata ende aktive e sëmundjes shqetëson grupin e koordinimit të epidemisë së koronavirusit.
Në takimin e tij të Enjten, Grupi i Koordinimit i Zonës Metropolitane të Helsinkit vendosi që shërbimet e reja nuk do të hapeshin ende në zonën e kryeqytetit, e cila përfshin qytetet Helsinki, Espoo, Vantaa dhe Kauniainen.

Grupi i Koordinimit të Koronavirusit konstatoi se ka ende një rritje të lehtë të normave të incidencës, e cila është shqetësuese. Grupi kishte parashikuar se bibliotekat, muzetë, qendrat kulturore dhe pishinat do të hapeshin të parat. Sidoqoftë, të gjitha këto shërbime nuk janë ende të hapura.

Çështja do të rishikohet përsëri javën e ardhshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.