Kryeqyteti numëron 10 banda të rrezikshme. Dhunë dhe drogë

Ka më pak se dhjetë banda rruge në zonën metropolitane të Helsinkit, përfshirë gjithsej rreth njëqind të rinj në të njëzetat, thotë Markku Heinikari, Drejtor i Operacioneve të Krimit Profesional në Departamentin e Policisë së Helsinkit. Të miturit janë gjithashtu të përfshirë.

Departamentet e policisë të Helsinkit, Espoo dhe Vantaa dhe Byroja Kombëtare e Hetimit (KRP) kanë bashkëpunuar për të marrë një pamje gjithëpërfshirëse të bandave në zonën metropolitane të Helsinkit.

Sipas Heinikarit, përkufizimi policor i bandave të rrugëve bazohet në vëzhgimet e policisë për formimin e grupeve të ndryshme, aktet e rënda të dhunës mes grupeve dhe stigmatizimin e grupeve në lagje të caktuara dhe trafikimin e drogës në rrugë në këto zona.

Bandat e rrugës përfshijnë të rinjtë që shpërndajnë drogë në zona të caktuara përmes dyqaneve, në rrugë dhe internetit. Ata mund të kenë lidhje me grupet e organizuara kriminale.

Megjithatë, bandat e rrugëve nuk janë automatikisht grupe kriminale ose krim i organizuar. Disa të rinj mund të jenë në bandë për shkak të muzikës dhe miqve, për shembull, dhe ata nuk kryejnë krime.

Në përplasjet mes tyre, vec thikave, bandat kanë filluar të përdorin edhe armë zjarri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: