Kryeqytet: Espresso House, mungesë higjiene dhe kushte të mjerueshme për stafin

Kushtet e punës dhe niveli i higjienës në rrjetin e kafeneve Espresso House ka qenë i mjerë.  Për shkak të mungesës së stafit, punonjësve u është dashur shpesh të punojnë jashtë orarit dhe jo gjithmonë ka qenë e mundur të bëjnë pushime. Bordi editorial i Yle për gazetari hulumtuese Mot ka intervistuar punonjësit dhe ka parë nga afër situatën skandaloze.

– Kuzhina qendrore është si një fabrikë me paga të ulëta. Nuk ka kohë për pushime apo kohë për të shkuar në tualet. Shumë herë nuk kisha kohë të haja asgjë. Ndonjëherë më dukej sikur nuk kisha kohë as të merrja frymë, thotë Ana-Maria Albastroiu për Yle për punën e saj të mëparshme në Espresso House.

Drejtori i Përgjithshëm i Espresso House pranon problemet dhe thotë se kompania ka ndërmarrë hapa për t’i zgjidhur ato. Të dielën, kompania dërgoi gjithashtu një deklaratë për shtyp duke kërkuar falje.

“Na vjen thellësisht keq që nuk kemi arritur të garantojmë kushtet e punës në kuzhinën tonë, të sigurojmë trajtimin e duhur të ushqimit dhe të sigurojmë mirëqenien e stafit tonë në përputhje me vlerat tona.”

Operacionet në kuzhinën qendrore do të ndërpriten menjëherë dhe do të zhvendosen në ambiente të tjera, njofton kompania. Një kontraktues i jashtëm do të rishikojë gjithashtu operacionet në pranverën e 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: