Kryeministrja paguan mbrapsht 14 mijë Euro. Tatimet: Janë të taksueshme

Administrata e Taksave i tha sot kryeministres Sanna Marin se përfitimi i vaktit të kryeministrit është i tatueshëm. Më 31 maj, Sekretaria e qeverisë i kërkoi Administratës Tatimore një mendim mbi interpretimin e ligjit që rregullon trajtimin e kryeministres me shërbimet e hotelierisë kur shpenzon kohë ne vilat qeveritare.

Kancelaria thotë se bazuar në deklaratën e Administratës Tatimore, ajo do të përgatisë udhëzime të reja mbi shërbimet e strehimit dhe do të ndryshojë praktikën e mëparshme.

Ushqimet kanë qenë pa taksa deri më tani. Sipas Timo Lankinen, Nënsekretar i Shtetit në Zyrën e Kryeministrit, Administrata e Taksave nuk ishte kontaktuar atëherë kur janë përgatitur udhëzimet për përfitimet e vaktit që i përkisnin Kryeministres.

Zhurma për shpenzimet e ushqimit të kryeministres filluoi kur Iltalehti raportoi se paratë e shtetit kishin paguar shpenzimet e mëngjesit të familjes së Marin në rezidencën zyrtare të Kryeministres në Kesäranta.

Sipas Qeverisë, një total prej 14,363.20 EUR, ose një mesatare prej 845 EUR në muaj, janë shpenzuar për vaktet e Kryeministrit nga Janari 2020 deri në Maj 2021.

Marin deklaruar pas skandalit nuk do të përdorë më shërbimin e hotelierisë në të ardhmen dhe do të paguajë nga xhepi më shumë se 14,000 euro, pavarësisht nga interpretimi i Administrates së Tatimeve.

Marin ka thënë se e ka lënë deklaratën e saj tatimore të hapur dhe po pret një interpretim nga zyra e taksave. Sot, Kancelaria njoftoi se Marin po korrigjon deklaratën e tij tatimore në përputhje me opinionin e Administratës Tatimore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: