Kryeministrja Marin: E pamundur të parandalosh përhapjen e virusit. Javët e ardhshme, më të vështira

Kryeministrja Sanna Marin i deklaroi Helsingin Sanomat se ajo beson se kohët më të vështira të pandemisë do të vijnë përpara në javët e ardhshme për shkak të përhapjes së shpejtë të variantit të omikronit.

Qeveria njoftoi të premten kufizime të reja që kërkojnë që restorantet të mbyllen në orën 18:00. Gjithashtu, agjencive rajonale i është rekomanduar të mbyllin ambientet e lojërave dhe stërvitjeve për fëmijët dhe të rinjtë.

Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë dhe Ministrja e Familjes dhe Shërbimeve Bazë, Krista Kiuru (sd.) kërkuan kalimin e shkollave në mësimin në distancë. Sanna Marin thotë se ishte e befasuar nga kjo gjë, pasi çështja ishte trajtuar pak para Krishtlindjeve.

Sipas kryeministres, situata shkaktoi konfuzion të panevojshëm për familjet dhe stafet pedagogjike nëse shkollat ​​do të fillonin apo jo mësimdhënien normalisht.

“Dështimi ynë është në faktin se diskutimi është bërë faqe publikut dhe jo brenda qeverisë”, thotë Sanna Marin.

Sipas saj, strategjia e epidemisë së Finlandës ka rezultuar se funksionon deri më tani.

– Jemi përpjekur të parandalojmë përhapjen e virusit, të mbrojmë grupet e rrezikut dhe të ruajmë kapacitetin mbajtës të kujdesit shëndetësor. Këto synime themelore ende funksionojnë. Sigurisht, omikron ndryshon situatën në atë që është praktikisht e pamundur të ndalosh përhapjen e virusit, thotë Marin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: