Kështu mund ta reduktoni rrezikun e infeksionit në shtëpi

Senior man sick with corona virus

Një mënyrë për të ngadalësuar përhapjen e infeksioneve të frymëmarrjes është veçanërisht e rëndësishme, thotë Janne Laine Ilta-Sanomat, një mjeke infeksionesh në Spitalin Universitar Tampere.

– Pacienti duhet të kollitet dhe teshtijë në një pecetë letre dhe më pas ta vendosë letrën në një kosh plehrash të mbyllur dhe më pas të lajë duart, udhëzon ajo.

Sipas Laine, higjiena e mirë e duarve në përgjithësi është e rëndësishme, pasi infektimi përmes prekjes është një nga mënyrat kryesore me të cilat përhapet koronavirusi.

– Nëse është e mundur, shmangni qëndrimin në të njëjtat dhoma. Për shembull, nëse apartamenti ka dy kate, të sëmurët dhe të shëndetshmit mund të jenë në kate të ndryshme. Koha e përdorimit të kuzhinës mund të ndahet, i thotë ai IS.

Sipas Laine, ju mund të mbani një maskë edhe në shtëpi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.