Këshilla për turistët në Lapland. Kujdes! Google Map iu drejton në rrugë të bllokuara nga bora

Shërbimet e Sigurisë apo të Shpëtimit në Lapland paralajmëron turistët në Lapland për udhëzimet e që marrin nga aplikacionet e hartave të rrugëve.

Sipas shërbimit të shpëtimit, aplikacioni i itinerarit Google Maps në veçanti ka ofruar udhëzime për turistët në rrugë të papastruara nga debora dhe akulli. Sipas shërbimit të shpëtimit, disa makina janë dashur të rimorkiohen nga rrugët ditët e fundit.

– Kohët e fundit, udhëzuesi i Google Maps nga Oulu në Rovaniemi, për shembull, ka shkaktuar shumë debate. Duhet theksuar se ka shumë probleme të ngjashme në rajonin e Laponisë. Departamenti i Shpëtimit Lapland i këshillon turistët në Facebook se nga Levi në Saariselkä / Kakslauttanen, Google Maps ju udhëzon përgjatë Pomokairantie, por duhet të dini se mirëmbajtja e kësaj rruge gjatë dimrit është e rastësishme. Për pasojë mund tëmbeteni të bllokuar në dëborë.

Departamenti i Shpëtimit u kujton turistëve, operatorëve turistikë dhe qiramarrësve të makinave se në veri, jo të gjitha rrugët e dukshme në harta janë krejtësisht të kalueshme dhe pastrimi është i rastësishëm.

– Kërkoni udhëzime nga vendasit për të shkuar në hotel, apo diku tjetër, etj., në vend që të humbisni në rrugë të vogla të panjohura. Nëse një makinë bllokohet në një rrugë me dëbore në të ftohtin e Laplandës, mund të shkaktojë rreziqe të papritura, këshillon shërbimi i shpëtimit.

Kur jeni në udhëtim, veshjet e ngrohta duhet të paketohen gjithashtu në makinë në rast aksidenti.

– Mos harroni se telefoni celular nuk punon kudo, mund të jetë e vështirë të telefononi për ndihmë në një rrugë të vogël, shton Departamenti i Shpëtimit në Lapland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.