Ja vendet më të dehura në botë. Finlandezët ndër të parët

Vendi më i dehur në botë është Australia, sipas një Sondazhi të kohëve të fundit Global Drug. Studimi u raportua nga revista Time Out.

Sipas statistikave të saj të vitit 2020, njerëzit në botë pinin vetëm mesatarisht 15 herë në vit. Në Australi, megjithatë, shifra ishte 27, pothuajse dyfishi i mesatares ndërkombëtare.

Afro 32,000 njerëz nga njëzet e dy vende iu përgjigjën anketës. Të anketuarit finlandezë ishin gjithashtu të pranishëm.

Përdorimet më të shumta në Francë

Sipas të njëjtit sondazh, australianët pinin alkool dy herë në javë. Në Francë, alkooli konsumohej mesatarisht tre ditë në javë, më i larti në krahasim me vendet.

Sipas Time Out, Finlanda arriti gjithashtu në listën e vendeve më të dehura në botë, dhe ende renditet mjaft lart. Nga vendet nordike, megjithatë, Danimarka u ngrit përpara Finlandës.

Sipas sondazhit, vendet më të dehura në botë janë:

  1. Australia
  2. Danimarka
  3. Finlanda
  4. United States
  5. Britania e Madhe
  6. Kanadaja
  7. Irlanda
  8. Franca
  9. Suedia
  10. Hollanda

Më shumë se 65 botime akademike janë publikuar mbi të dhënat e mbledhura përmes Anketës vjetore Globale të Drogës.

Sipas partnerit të saj finlandez, Rrjetit të OJQ-ve, studimi është prezantuar gjithashtu në më shumë se njëqind konferenca dhe është përdorur në raportin vjetor të OKB-së për drogën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: