Ja situata më e fundit e virusit në Finlandë

254 infeksione të reja me koronavirus u raportuan të premten në Finlandë. Një total prej 88,332 infeksionesh janë diagnostikuar në Finlandë që nga fillimi i epidemisë.

Tre vdekje të reja në lidhje me sëmundjen e koronavirusit u raportuan të Premten. Janë raportuar gjithsej 922 vdekje.

Të Premten, ishin 133 persona në spital për shkak të koronavirusit. Nga këto, 28 ishin në njësitë e kujdesit intensiv, 72 në pavijonet specialistë të infermierisë dhe 33 në pavijonet e kujdesit parësor.

Më shumë se 2 milion doza

Sipas të dhënave të së Premtes, janë dhënë 1,869,566 dozat e para të vaksinës. 199,480 janë dhënë.

Deri të Premten, 33.6 përqind e popullsisë kishin marrë dozën e parë.

Një total prej 5,946 rastesh të koronavirusit të modifikuar janë raportuar deri të Premten, nga të cilat 4,924 janë të varuíantit Britanik, 1,020 të Afrikës së Jugut dhe 2 të Brazilit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.