Ja si po përparojnë infeksionet dhe vaksinat në Finlandë

3,166 infeksione të reja me koronavirus janë raportuar në Finlandë të hënën, sipas Institutit Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL).

Shifra përfshin katër ditët e funbdit, pasi THL nuk ishte në gjendje të raportonte infeksionet e fundjavës për shkak të një dështimi teknik.

Sipas THL, 880 infeksione u zbuluan të premten, 933 të shtunën, 770 të dielën dhe 583 sot të hënën.

Incidenca kombëtare aktualisht është 191.4. Sipas të dhënave të së hënës, incidenca më e lartë në Finlandën kontinentale është në Ostrobothnia Qendrore, ku incidenca është 310.9.

Incidenca është gjithashtu e lartë në Ostrobothnia Veriore (296), rajoni Hus (257.6) dhe Finlanda Jugperëndimore (207). Incidenca më e ulët është në rrethin spitalor Lapland, ku është 41.

Sipas të dhënave të së hënës, janë gjithsej 293 pacientë me koronavirus në kujdesin mjekësor. Prej tyre, 36 janë në terapi intensive, 160 në kujdesin specialist dhe 97 në kujdesin parësor.

Kështu po përparojnë vaksinat

Nga ata 12 vjeç e lart, 86,1 për qind morën dozën e parë, 80,5 për qind morën dozën e dytë dhe 2,8 për qind morën dozën e tretë.

Për popullatën e përgjithshme, doza e parë ishte 75,8%, e dyta 70,9% dhe e treta 2,5%.

Dozat totale të vaksinës ishin si më poshtë: 4.258.289 për dozën e parë, 3.968.220 për dozën e dytë dhe 138.913 për dozën e tretë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: