Infot e fundit të pandemisë në Finlandë

110 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL. Gjithsej 94,489 infeksione janë identifikuar gjatë gjithë epidemisë.

Numri më i lartë i infeksioneve të reja, 57, është zbuluar në Helsinki dhe Spitalin Rajonal të Uusimaa.

Spitalet aktualisht kanë 29 pacientë, 9 prej të cilëve janë në kujdes intensiv.

Një total prej rreth 3,090,000 njerëz në Finlandë kanë marrë dozën e parë të vaksinës koronare, e cila është rreth 55.4 përqind e popullsisë. Janë 13,658 më të vaksinuar se dje.

Gjithsej rreth 856,000 njerëz kanë marrë dozën e dytë, që është rreth 15,4 përqind e popullsisë. 7,804 më shumë njerëz kanë marrë dozën e dytë se dje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.