Hyrja e të huajve në Finlandë kufizohet deri me 30 Prill

FILE - This March 17, 2020 file photo, shows incoming traffic to Finland at the Nuijamaa border station in between Finland and Russia in Lappeenranta, Finland. The rare closure of Finland's border with Russia amid the COVID-19 pandemic has hit hard the Nordic nation's South Karelia border region, putting an abrupt stop to visits by nearly two million Russian tourists to the area annually and depriving local businesses and entrepreneurs millions of euros every month. (Lauri Heino/Lehtikuva via AP, File)

Kufizimet e të huajve në kalimin e kufinjve të Finlandës do të vazhdojnë deri më 30 prill 2021. Qeveria vendosi për këtë çështje sot, të mërkurën. Kufizimet e hyrjes do të vazhdojnë për të parandaluar përhapjen e varianteve të virusit Covid 19, tha Ministria e Brendshme në një deklaratë.

Finlanda do të vazhdojë të kufizojë hyrjen nga të gjitha vendet e tjera të Shengenit përveç Islandës. Në lidhje me trafikun e kufijve të jashtëm, lejohet vetëm trafiku nga Australia, Koreja e Jugut, Singapori, Ruanda, Tailanda dhe Zelanda e Re. Hyrja nga këto vende nuk është e kufizuar për shkak të normave të ulëta të rasteve dhe rrezikut të sëmundjes. Për vendet e tjera, kufizimet e hyrjes do të vazhdojnë.

Përveç kufizimeve të kufirit të brendshëm dhe të jashtëm, kufizimet në orët e hapjes së pikave të caktuara të kalimit kufitar do të vazhdojnë gjithashtu në Lapland në kufirin perëndimor dhe në kufirin lindor të Finlandës. Arsyet e lejuara për hyrje në pikat e kalimit kufitar të hapura për trafikun e pasagjerëve janë kthimi i finlandezëve, banorëve të një shteti të BE-së ose të një vendi të listës se Shengenit dhe arsye të tjera të nevojshme.

Anijet e lundrimit lejohen të hyjnë në port pa zbritur udhëtarët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: