fbpx

Gjithçka rreth situatës së epidemisë në Finlandë

THL tha të dielën se shkalla e incidencës së infeksioneve Covid-19 gjatë dy javëve të fundit ka rënë në rreth 31 infeksione për 100,000 banorë. Shkalla e incidencës për dy javët e mëparshme ishte mbi 52.

Shkalla më e lartë e incidencës së vendit, pak më poshtë 67, është në Kanta-Häme (përfshirë qytetin e Hämeenlinna), ndërsa më e ulta është në Lapland, ku është më pak se dy.

Ndërkohë, shkalla e vaksinimit të dozës së parë ka arritur deri në 47.2 përqind të të gjithë popullsisë, me gati 11 përqind të vaksinuar plotësisht.

Gjashtëdhjetë e tetë infeksione të reja të koronavirusit janë diagnostikuar në Finlandë, tha të Dielën Instituti për Shëndet dhe Mirëqenie (THL).

Numri më i lartë i infeksioneve të reja, 46, u zbuluan në Helsinki dhe Rrethin e Spitalit Uusimaa (HUS).

Gjatë dy javëve të kaluara, 1,104 më pak infeksione janë raportuar sesa në periudhën e mëparshme dy javore. Një total prej 93,226 infeksionesh janë diagnostikuar që nga fillimi i epidemisë.

Janë 67 pacientë në spital, 10 prej tyre në kujdes intensiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: