Finlandë, 77 mijë vetë kanë marrë dozën e tretë

Raundi i tretë i vaksinimit kundër koronavirusit është duke u zhvilluar. Rreth 77,000 njerëz kanë marrë dozën e tretë të vaksinës deri më tani, thotë kryemjekja Hanna Nohynek nga Departamenti i Shëndetit dhe Mirëqenies.

THL rekomandon një vaksinë të tretë koronare për një pjesë të popullsisë, pasi një seri vaksinash të dhëna në afat të shkurtër nuk sigurojnë mbrojtje aq të mirë sa një seri afatgjatë.

Në praktikë, kjo do të thotë që ata që morën dy injeksionet e para më pak se çdo gjashtë javë do të kishin nevojë për një injeksion të tretë. Vaksinat me doza të shkurtra i morën vaksinat e tyre kryesisht midis Dhjetorit 2020 dhe Shkurt 2021, thotë THL.

Në afat të shkurtër, ndër të tjera, profesionistët e kujdesit shëndetësor dhe banorët e moshuar të shtëpive të pleqve u vaksinuan.

Efektet anësore të mundshme të vaksinës së tretë janë të njëjta si në raundet e mëparshme.

THL nuk rekomandon një dozë të tretë të vaksinës për burrat nën 30 vjeç të cilët morën dy dozat e para në intervale të shkurtra.

Sipas politikës aktuale të THL, ata që janë të dobët me imunitet duhet të marrin edhe vaksinën e tretë koronare, pasi ato janë mbrojtur dukshëm më pak se zakonisht me dy doza të vaksinës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: