Finlandë 2020, qentë u shtuan më shumë se njerëzit

Për herë të parë vitin e shkuar, numri i qenve të regjistruar në vend tejkaloi numrin e foshnjave të porsalindura. Sipas Statistikave të Finlandës, ka pasur 46,452 lindje në Finlandë në vitin 2020, ndërsa numri i qenve të sapo regjistruar ishte 48,895 – një ndryshim prej gati 2,500.

Klubi Kennel i Finlandës zbuloi se regjistrimi i qenve të rinj u rrit me gati 8 përqind vitin e kaluar, i nxitur nga një kërkesë në rritje për kafshët shtëpiake për shkak të kufizimeve të koronavirusit.

Sipas MTV, mbarështuesit e qenve kanë përdorur përdorimin e rrjeteve të tyre në vend të reklamave për të përballuar kërkesat e shumta për këlyshë. Të gjitha racat e qenve tani kanë një periudhë pritjeje që zgjat të paktën gjysmë viti.

Kërkesa e lartë gjithashtu ka nxitur mbarështuesit të rrisin çmimet për racat e caktuara të qenve. Për shembull, çmimi mesatar i një qenushi Jack Russell Terrier është ngritur në qiell nga 1,200 euro në 1,600.

Ndërsa mbarështuesit e qenve vazhdojnë të përgatiten për një bum këlyshësh, spitalet dhe klinikat e grave në të gjithë zonën metropolitane të Helsinkit po presin një bum të foshnjave gjatë pranverës, me shumë që zgjerojnë pavijonet e tyre të maternitetit për të përmbushur kërkesën në rritje.

Në vitin 2020, Finlanda regjistroi një rritje minimale të nivelit të lindjeve për herë të parë në 10 vjet. Vendi aktualisht ka një nga nivelet më të ulëta të lindshmërisë në botë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.