Finlanda vaksinon 26.5 % të popullsisë

Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe i Mirëqënies, THL, raportoi sot 267 infeksione të reja të koronavirusit dhe një të vdekur në mbarë Finlandën.

Nga raportimet ka patur 280 infeksione të reja të Enjten dhe 296 të Mërkurën.

Në dy javët e fundit, janë zbuluar 4,122 infeksione, krahasuar me 6,864 në dy javët e mëparshme. Numri i infeksioneve është ulur kështu me 2,742.

Gjithsej 85,344 infeksione janë raportuar në Finlandë gjatë pandemisë. Në total janë raportuar 902 vdekje të lidhura me virusin.

Janë gjithsej 132 persona në spital. Nga këta, 31 marrin kujdes intensiv, gjashtë më pak se sa ishte raportuar një ditë më parë.

Një total prej 1,474,441 njerëz morën dozën e parë të vaksinës, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Kjo është 43,685 më shumë sesa raportuar më parë. Njerëzit e vaksinuar tani përbëjnë 26.5 përqind të popullsisë.

Janë 146,243 persona që morën të gjitha dozat në të gjithë vendin sot, që është 6,811 më shumë se dje. Shifra korrespondon me 2.6 përqind të popullsisë.

Shkallët më të larta të vaksinimit janë në grupmoshën 75-79 vjeç. 88.7 përqind e këtij grupi kanë marrë vaksinën.

Leave a Reply

Your email address will not be published.