Finlanda sërish raporton viktima dhe të infektuar

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies, dy vdekje të reja të lidhura me koronavirus dhe 419 infeksione të reja me koronavirus janë raportuar në Finlandë.

426 raste të reja të koronavirus u raportuan dje dhe 348 të Mërkurën. Një total prej 868 vdekjesh lidhur me sëmundjen Covid-19 janë raportuar deri më tani.

Ka gjithsej 224 persona në spital për shkak të koronavirusit, që është 11 më pak se dje. Nga pavijonet e shërbimit intensiv, ka 41 persona, një më pak se dje.

Në dy javët e fundit, janë raportuar 6.813 infeksione. Kjo është 2.676 më pak infeksione sesa në dy javët e mëparshme. Në total, më shumë se 81,000 infeksione me koronavirus janë raportuar në Finlandë gjatë gjithë epidemisë.

Incidenca e koronavirusit është më e larta në rrethet e spitalit Helsinki dhe Uusimaa (Hus) dhe rrethin spitalor Itä-Savo. Shkalla e incidencës në zonën Hus është 235 dhe në Savonia Lindore 193. Shkalla e incidencës tregon numrin e infeksioneve për 100,000 banorë për 14 ditët e fundit.

Në rajonin Hus, incidenca e koronavirusit është në rënie krahasuar me periudhën dy-javore që paraprijnë dy javët e fundit. Në Savoninë Lindore, nga ana tjetër, incidenca e kurorës është më shumë se pesëfishuar në një krahasim përkatës të periudhave dy-javore.

Incidenca më e ulët e kurorës është aktualisht në rrethet spitalore të Lapland dhe Kainuu. Shkalla e incidencës është nëntë në Lapland dhe 11 në Kainuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.