Finlanda raporton përmirësim të situatës së epidemisë

124 infeksione të reja janë raportuar sot në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Dje u raportuan 143 infeksione të reja. Që nga fillimi i pandemisë, 88,990 infeksione janë diagnostikuar në Finlandë.

Nga këto infeksione, 65 ose pak më shumë se gjysma janë identifikuar në rajonin e kryeqytetit. Numri i dytë më i lartë i infeksioneve u raportua në rrethin spitalor të Finlandës Jugperëndimore, gjithsej 35 raste të reja.

Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar 2.848 infeksione, që është 796 më pak se në dy javët e mëparshme.

Tri vdekje të lidhura me koronavirusin janë raportuar në Finlandë. Janë 114 pacientë në kujdesin spitalor, 26 prej të cilëve janë në kujdes intensiv.

Gati dy milion finlandezë kanë marrë dozën e parë të vaksinës koronare. Numri i njerëzve të vaksinuar me dozën e parë ishte më pak se 1.97 milion në statistikat e së martës. Numërimi ishte rritur nga dita e kaluar në pak më pak se 30,000 të vaksinuar.

Më shumë se 35 përqind e popullsisë tani ka marrë dozën e parë të vaksinës. Janë diçka më pak se 220,000 njerëz që kanë marrë dozën e dytë, ose saktësisht katër përqind e popullsisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.