Finlanda raporton 126 infeksione të reja. 48.3 të vaksinuar

Gjithsej 93,520 orë koronavirus janë regjistruar në Finlandë. Kjo do të thotë 126 infeksione më shumë se dje.

Rritja më e madhe e infeksioneve ishte ende në rajonet spitalore të Helsinki dhe Uusimaa, ku u regjistruan 44 raste.

Ka një total prej 58 personash në spital për shkak të koronavirusit, e cila është dy më pak se dje. Numri i pacientëve me kujdes intensiv është ulur nga 11 në shtatë.

48.3 për qind e finlandezëve kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës mjekësore, ose më shumë se 2,690,000 njerëz. Numri i njerëzve të vaksinuar është rritur me 25,000 që nga e marta.

Të dy vaksinat u janë dhënë 11.5 përqind të popullsisë, ose më shumë se 638,000 njerëz. Numri është rritur me 14,000 nga dje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: