fbpx

Finlanda raporton 113 infeksione

Instituti finlandez për shëndetin dhe mirëqenien THL ka regjistruar të martën 113 raste të reja të konfirmuara nga laboratori të koronavirusit, duke e çuar numrin e përgjithshëm të infeksioneve të Finlandës që nga fillimi i pandemisë në 93,394.

Ndërkohë, studiuesit finlandezë po kërkojnë qindra fëmijë për të marrë pjesë në një studim global mbi vaksinën e koronavirusit.

Qendra e Vaksinave të Universitetit të Tamperes dhe Qendra e Kërkimit të Vaksinave Meilahti (MeVac) njoftoi se është pjesë e një përpjekje globale për të shtrirë vaksinën tek fëmijët e moshës gjashtë muajshe.

Më pak morën pushim mjekësor gjatë pandemisë

Mund të duket si gabim në llogaritje, por rreth 14.5 milion ditë ndihmë sëmundjeje u paguan nga institucioni i sigurimeve shoqërore Kela në vitin 2020, rreth 5% më pak se në vitin e kaluar.

Rënia e numrit të mungesave në punë për shkak të sëmundjeve mund të jetë për shkak të ndryshimeve që lidhen me pandeminë, të tilla si puna nga shtëpia, zvogëlimi i kontakteve shoqërore, ndryshimet në praktikat e punësimit dhe ndryshimet në mënyrën se si njerëzit kërkonin dhe merrnin kujdesin shëndetësor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: