Finlanda nuk mund ta shmangë variantin e ri të koronavirusit

Përhapja e variantit të virusit në Finlandë konsiderohet shumë e mundshme dhe e pashmangshme.

Infeksionet e shkaktuara nga varianti i ri i koronavirusit janë gjetur deri tani, të paktën në Afrikën e Jugut, Botsvana, Izrael, Hong Kong, Kanada dhe Australi. Në Evropë, infeksionet janë raportuar tashmë në Belgjikë, Mbretërinë e Bashkuar, Gjermani, Itali, Holandë, Republikën Çeke dhe Danimarkë.

Asko Järvinen, një mjek kryesor infeksioni në Distriktin Spitalor të Helsinkit dhe Uusimaa, tha për Yle se ardhja e omicron në Finlandë vështirë se mund të shmanget dhe nëse varianti i ri do të ishte më ngjitës se varianti delta, ai mund të bëhej i zakonshëm. në Finlandë në një muaj.

Sipas Kirsi Varhila, Shefe e kabinetit nëë Ministrisë së Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë, është pothuajse e pamundur të parandalohet hyrja e omikron në Finlandë.

– Do të kërkonte mbylljen e të gjithë Finlandës në mënyrë që të jemi të sigurt se nuk do të kemi një variant të ri, tha Varhila për IS më herët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: