Epidemia jashtë kontrollit. Marin: Të mërkurën do të vendosim për masat e reja

Objektivi i qeverisë për mbulimin e vaksinimit prej 80 për qind, për njerëzit e moshës 12 vjeç e lart, është drejt përfundimit, por epidemia e Covid nuk tregon shenja ngadalësimi.

Në një intervistë me Ilta-Sanomat, Ministrja e Çështjeve Familjare dhe Shërbimeve Sociale, Krista Kiuru (SDP) paraqiti një pamje të zymtë të situatës Covid në Finlandë. Sipas Kiuru, Finlanda ka përfunduar në mesin e vendeve ku epidemia është jashtë kontrollit.

Në një intervistë me Yle, kryeministrja Sanna Marin (SDP) komentoi vlerësimin e Kiuru për situatën epidemike.

“Mënyra se si unë e kuptoj deklaratën e ministrit Kiuru është se epidemia po përhapet tek të pavaksinuarit. Ka më shumë raste të sëmundjes tek ata që nuk janë vaksinuar dhe ata përbëjnë pjesën më të madhe të barrës që u vendoset spitaleve. Unë vetë shqetësohem për këtë. “- thotë Marin.

Sipas Marin, qeveria synon të rrisë objektivin e mbulimit të vaksinimit në 90 për qind, duke theksuar përgjegjësinë individuale të secilit për t’u vaksinuar.

“Do të ishte mirë të arrinim – ose edhe të tejkalojmë – mbulimin me vaksinim 90 për qind. Ne dëshirojmë që mbulimi i vaksinimit të rritet vazhdimisht. Mënyra më e mirë për të mbrojtur veten, njerëzit e tjerë dhe kapacitetin e sistemit tonë të kujdesit shëndetësor është të merrni vaksinën. Është një akt përgjegjësie”, tha Marin.

Brenda qeverisë, kapacitetet spitalore dhe përkeqësimi i situatës së Covid-it kanë qenë shkak për shqetësim. Sipas informacioneve të marra nga Yle, partitë në pushtet kanë kërkuar që kryeministrja të mbledhë të gjithë qeverinë për të diskutuar situatën e Covid.

Sipas Marin, qeveria do të shqyrtojë situatën Covid të mërkurën e ardhshme.

“Ne do të vlerësojmë nëse është e mundur apo jo heqja e kufizimeve, apo nëse jemi në gjendje të zgjerojmë kufizimet në lidhje me restorantet dhe pasaportën e Covid. Ne po shohim gjithashtu mënyra për të zgjeruar përdorimin e pasaportës,” tha ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: