Covid, të shtruarit në spitale po arrijnë rekordet e pranverës

Nevoja për shtrimin në spital të pacientëve me koronavirus ka vazhduar të rritet. Shifrat po shkojnë drejt rekordeve të pranverës së kaluar.

Trajtime të tjera, si operacionet jo urgjente, është dashur të zhvendosen në mbarë Finlandën.

Mundësia në trajtime të rëndësishme të kancerit dhe operacione në zemër është zvarritur gjithashtu për muaj të tërë.

Të premten, më 5 nëntor, në spital ndodheshin 241 pacientë koronar, 29 prej të cilëve në terapi intensive. E gjithë periudha e epidemisë arriti kulmin në fund të marsit. Në atë kohë në spital ishin 313 pacientë koronar, prej të cilëve 59 në terapi intensive.

Numri më i madh i pacientëve me Covid ishte në Spitalin Qendror Universitar të Helsinkit të premten. Ishin gjithsej 88 prej tyre dhe 12 prej tyre kishin nevojë për kujdes intensiv.

Shumica e pacientëve me Covid që kanë nevojë për shtrimin në spital janë të pavaksinuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.