“Baba dimri” mbërrin javën e ardhshme edhe në Jug të Finlandës

LKS 20210208 Kuvataiteilija Eeva Karhun lumiveistos Kulttuuritalo Martinuksen pihapiirissä sijaitsevassa lumiveistospuistossa Vantaalla 7. helmikuuta 2021. Lumiveistospuiston teosten aiheet on ammennettu suomalaisesta mytologiasta. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Në mesin e javës së ardhshme, Finlanda do të përfshihet nga reshjet e borës. Përjashtim në parashikimet e meteorologëve nuk bën as rajoni i Finlandës Jugore. Por kryeqyteti, nuk pritet të njohë ende reshjet e para të dëborës.

Ndërkohë në Lapland raportohet se nga dje është akumuluar rreth 10 cm borë. Deri në fund të javës së ardhshme pritet që trashësia e borës të arrijë në 50 cm.

Temperaturat në jug do të jenë brenda mesatares së kësaj periudhe, por nuk përjashtohen ngricat gjatë natës.

Rekomandohet që në Veri dhe në pjesën Qëndrore të vendit, drejtuesit e automjeteve të vendosin gomat e dimrit. E njëjta gjë rekomandohet edhe në Jug për ata që i përdorin automjetet e tyre gjatë natës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: