fbpx

AVI: Palestrat mund të mbyllen nga datat 1-14 prill

Për shkak të situatës së koronavirusit, autoritetet shëndetësore rajonale ka të ngjarë të urdhërojnë një mbyllje dy-javore të palestrave dhe mjediseve sportive të drejtuara privatisht në Rrethin e Spitalit Universitar të Helsinkit (HUS), duke filluar nga kjo e enjte e 1 prillit.

Një vendim përfundimtar mbi urdhrin e mbylljes do të merret në fillim të kësaj jave në mënyrë që të kalojë të gjithë hallkat burokratike, ndërsa ndryshim i përkohshëm i ligjit nga parlamenti hyn në fuqi të Mërkurën, sipas drejtoreshës së komunikimeve të Agjencisë Rajonale Administrative të Shtetit (AVI) të Finlandës Jugore, Johanna Koskela.

Urdhri i AVI do të jetë i vlefshëm për një periudhë prej dy javësh, me gjasë nga 1-14 Prill.

Koskela tha se ndërsa mbyllja e palestrave ndikon në bizneset e zonës së HUS, rrethet e tjera spitalore në Finlandë gjithashtu po debatojnë nëse do të ndërmarrin veprime të ngjashme.

Të dielën, Parlamenti miratoi një ndryshim të përkohshëm të Aktit të Sëmundjeve Infektive, duke u dhënë autoriteteve rajonale fuqinë për të mbyllur përkohësisht palestrat dhe objektet e tjera rekreative në zonat më të goditura nga epidemia. Ndryshimi sqaron nenin 58g të Aktit të Sëmundjeve të Bartshme, i cili kohët e fundit shkaktoi ndryshime në interpretim midis Ministrisë së Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë dhe agjencive qeveritare rajonale. Ndryshimi i përkohshëm do të jetë në fuqi deri më 30 qershor.

Akti i sëmundjeve të transmetueshme zbatohet për objektet sportive dhe atletike, saunat publike, sallat e notit dhe llixhat, vendet e vallëzimit dhe korit, objektet e teatrit në komunitet, parqet dëfryese dhe tematike, ambientet e sallave të lojërave si dhe zonat e sallave publike në qendrat tregtare.

Shtrëngimi i rregullave do të thotë që ambjentet e brendshme sportive në rajon si palestrat private, të cilat kanë funksionuar me një limit përdoruesish prej 10 personash, gjithashtu mund të detyrohen të mbyllen përkohësisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: