fbpx

Asnjë i vdekur, por rastet e reja mbeten shqetesuese

Sipas të dhënave të reja nga Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies, asnjë finlandez nuk ka vdekur gjatë ditës nga sëmundjet e shkaktuara nga koronavirusi.

Numri i pranimeve në spital është ulur me gjithsej 13 krahasuar me dje. Numri i pacientëve në pavijonet e kujdesit specialist është tani 72 (-10 krahasuar me dje), dhe ka 35 pacientë në pavijonet e kujdesit parësor (-5). Njësitë e kujdesit intensiv kanë gjithsej 28 pacientë (+2).

Sipas një raporti të situatës nga Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë, 259 infeksione të reja janë diagnostikuar sot në Finlandë. Në dy javët e fundit, 159 më pak infeksione janë raportuar sesa në dy javët e mëparshme.

Sipas rishikimit të Ministrisë, incidenca dy-javore e sëmundjes për njëqind mijë finlandezë tani është 51.7. Incidenca në dy javët e mëparshme ishte 54.

Infektiviteti ose vlera R aktualisht vlerësohet të jetë R 0.8 deri 1.0. Prandaj epidemia është akoma në rënie.

Dallimet rajonale raportohen të jenë të mëdha dhe ndryshojnë shpejt, dhe një periudhë e gjatë e qetë nuk do të thotë që rreziku i infeksionit të zhduket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: