Arrestohen 85 të kërkuar. Operacion masiv i policisë. Kapet drogë dhe armë

Në fillim të nëntorit, Policia Finlandeze zbatoi një fushatë të intensifikuar për kontrollin e krimit të narkotikëve. Në veprimet e kontrollit janë përfshirë të gjitha Drejtoritë e Policisë.

Pas operacioneve të kontrollit, nga Drejtoritë e Policisë janë raportuar 140 kundërvajtje për drogën, 196 kundërvajtje të përdorimit të lëndëve narkotike dhe 13 vepra të rënda të drogës. Gjithashtu, kontrollet zbuluan 79 raste të drejtimit të mjetit në gjendje të dehur. Policia gjatë kontrolleve ka gjetur 85 persona në kërkim.

Kontrollet u zhvilluan gjithashtu në internet, dhe pothuajse 40 nga veprat e dyshuara ishin të mundësuara nga tekonologjia kibernetike.

– Gjatë viteve të fundit, kriminaliteti i mundësuar nga tekonologjia kibernetikë është rritur. Për të përballuar sfidën, policia ka zgjeruar gjithashtu operacionet e saj, komenton mbi rezultatet shefi i mbikëqyrjes Teemu Saukoniemi i Byroja Kombëtare e Hetimit.

Nga kontrollet u konfiskuan 1.3 kg amfetaminë, 8 kg marihuanë, 900 gramë hashash, 365 gramë bimë kanabis dhe 135 gramë kokainë. Gjithashtu, janë sekuestruar rreth 700 tavolina ekstazi dhe 2000 tableta me droga të ndryshme narkotike.

Nuk u gjet asnjë fentanil

Ende relativisht e rrallë në Finlandë, fentanil ose derivatet e tij nuk u gjetën gjatë kontrolleve, siç është rasti me heroinën. Megjithatë, janë gjetur dhe konfiskuar 100 tableta të lëndës narkotike të quajtur Subutex, e përdorur edhe në terapinë zëvendësuese të barnave.

Gjatë kontrolleve të intensifikuara janë konfiskuar gjithsej 17 armë zjarri. Po ashtu, policia ka sekuestruar mbi 48 000 euro para të gatshme.

– Shpesh, krime të tjera zbulohen edhe gjatë kontrolleve që synojnë kriminalitetin e narkotikëve. Sot, me keqardhje policia has shpesh me armë zjarri gjatë punës policore. Kjo ishte evidente edhe gjatë kontrolleve të intensifikuara, shton kryeinspektori Saukoniemi.

Operacionet e Policisë kishin si objektiv 325 persona të dyshuar, me 7 nën 18 vjeç dhe 18 persona të cilët u kapën për herë të parë për vepra narkotike.

Departamentet e Policisë kanë nxjerrë informacione për rezultatet lokale të kontrolleve të intensifikuara sipas gjykimit të tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: