Agjencia e Sigurisë ndalon përdorimin e ndriçuesve të rrezikshëm

Nëse keni blerë një ndriçues muri me formën e kafshëve Seletti, duhet ta ndaloni përdorimin tani. Agjencia e Sigurisë dhe Kimikateve Tukes ka zbuluar në testet e saj se ndriçuesit e markës Saletti me formën e miut dhe kameleonit kanë mangësi serioze të sigurisë që mund të shkaktojnë goditje elektrike nga rryma.

– Çaktivizoni produktin menjëherë, thuhet në udhëzimin e Tukes.

Sipas Tukes, rreziku i goditjes elektrike është, për shembull, kur ndërrohet  llamba. Kjo është për shkak se pjesët në kontakt me rrymën elektrike të bazës së llambës janë të prekshme, kur llamba është pjesërisht e përdredhur në vend. Ka pasur edhe mangësi të tjera sigurie në ndriçuesit.

Tukes i bleu produktet nga Verkkokauppa.com. Fillimisht, Tukes urdhëroi shitësin të tërhiqte llambën e mausit nga tregu, me ç’rast kompania vullnetarisht e zgjeroi tërheqjen edhe për llamba të tjera të ngjashme. Që atëherë, Tukes gjithashtu gjeti të meta të ngjashme në llambën e kameleonit.

– Ndriçuesit e testuar janë shitur edhe nga kompani të tjera dhe Dyqane Online. Prandaj, Tukes rekomandon që konsumatorët të heqin ndriçuesit që janë gjetur të pasigurt dhe të kontaktojnë shitësin e produktit, këshillon në njoftim inspektorja e lartë Erja Hägert.

Bazuar në një kërkim në Google, përveç Verkkokauppa.com, këto ndriçues janë shitur të paktën në Vepsäläinen.

Ndriçuesit e testuar dhe tërhequr nga Tukes janë Seletti Mouse Light, në këmbë, me numër modeli 14884 dhe Seletti Chameleon (Chameleon, Going Up), numër modeli 14662.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: