Administrata e Taksave ka ndaluar shërbimet online për qytetarët. Sistemet e reja

Zyra e Taksave, OmaVero, për shkak të përditësimit të sistemeve të informacionit, ka ndërprerë sot shërbimet. Mosfunksionimi i shërbimeve online fillon sot, të enjten, më 18 nëntor. në orën 15:30 dhe përfundon të hënën, 22 nëntor në orën 12. Gjatë pushimit, nuk mund të hyni në OmaVero ose të trajtoni ndonjë çështje tatimore.

Shërbimi ndaj klientit të Administratës Tatimore do të jetë gjithashtu i kufizuar të premten më 19 nëntor. Komunikimi online është i mbyllur dhe shërbimi telefonik dhe zyrat janë të kufizuara. Nuk ka qasje në informacionin tatimor dhe asnjë çështje tatimore nuk mund të trajtohet.

Administrata tatimore thotë se që çdo çështje e njohur tatimore do të trajtohet pas pushimit. Shërbimi ndaj klientit do të kthehet në normalitet të hënën, më 22 nëntor në orën 9:00.

Kushtojini vëmendje këtyre detajeve gjatë kohës së ndërprerjes:

Karta tatimore: Karta tatimore nuk mund të merret nga OmaVero ose shërbimi ndaj klientit të premten me datë 19.11. – e dielë 21.11.

Pagesa e taksave: E enjte 18.11. 15:30 – e hënë 22.11. në orën 12 të mesditës nuk mund të paguani asnjë taksë në OmaVero dhe nuk do të merrni informacionin e pagesës për pagesë.

Deklaratat përmbledhëse të TVSH-së për shitjet në BE: Deklaratat nuk mund të dorëzohen në OmaVero e enjte 18.11. nga ora 15:30 – njoftimet duhet të trajtohen para ndërprerjes.

Certifikatat e borxhit tatimor: Regjistri i borxhit tatimor nuk është në përdorim të premte 19.11. – e hënë 22.11. Certifikatat e borxhit tatimor për taksat e papaguara të vonuara mund të merren sërish nga shërbimi ndaj klientit të hënën më 22.11. nga ora 21:00.

Ndërfaqet Api: Ndërfaqet mbyllen në të premten 19.11. në orën 01 dhe hapet dielën 21.11. në orën 17:00. Pas pushimit do të përdoren gjithashtu ndërfaqe të reja, p.sh. për deklaratat e TVSH-së.

Ndërfaqet Api: Ndërfaqet mbyllen në të premten 19.11. në orën 01 dhe hapet Dielën 21.11. në orën 17:00. Pas pushimit do të përdoren gjithashtu ndërfaqe të reja, p.sh. për deklaratat e TVSH-së.

Numri tatimor: Regjistri i numrave tatimor është mbyllur të enjten më 18.11. 15.30 – Hënë 22.11. në orën 21:00.

Informacione të mëtejshme: Koha e ndërprerjes në OmaVero 18. − 22.11. Pas përditësimit, OmaVero – vero.fi është rinovuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: