98 infeksione të reja. 42.6 të vaksinuar

Departamenti i Shëndetësisë dhe Mirëqenies THL tha sot se 98 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë.

Një total prej 92,062 infeksionesh janë regjistruar që nga fillimi i epidemisë.

Në dy javë, janë diagnostikuar 268 më pak infeksione të reja sesa në dy javët e mëparshme.

Aktualisht janë 19 pacientë me koronavirus në kujdes intensiv në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Numri është rritur me një të mërkurë. Aktualisht gjenden 99 pacientë në spital dhe kujdes intensiv.

Asnjë vdekje e re nuk është raportuar që nga e Mërkura, thotë THL. Deri më tani, një total prej 946 vdekjesh lidhur me koronavirusin janë raportuar në Finlandë.

Janë gjithsej 2,375,612 marrës të dozës së parë në të gjithë vendin.

Personat e vaksinuar përbëjnë 42.6 përqind të popullsisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.