fbpx

804 infeksione të reja. Vaksinohen 35 mijë vetë

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies, 804 infeksione të reja koronare janë diagnostikuar në Finlandë. 842 infeksione të reja me korona u zbuluan të Mërkurën dhe 517 të Martën. Përveç kësaj, një vdekje e re e lidhur me koronavirusin është raportuar në Finlandë. Për shkak të virusit ka 275 persona në spital, 50 prej tyre në kujdes intensiv.

Sipas THL, më shumë se 671.600 njerëz në Finlandë tani kanë marrë dozën e parë të vaksinës koronare. Numri i njerëzve të vaksinuar është rritur nga dje me rreth 35,000 persona. Rreth 87,100 njerëz kanë marrë dozën e dytë.

Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë dhe THL organizuan një konferencë shtypi mbi situatën e koronës në Finlandë të enjten në mëngjes.

Sipas drejtorit të THL Mika Salminen, situata në veçanti në zonën metropolitane të Helsinkit është shqetësuese, dhe sipas tij, situata e epidemisë nuk mund të vazhdojë të mbetet njësoj për një kohë të gjatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: