800 të infektuar. Shifra rekord për Finlandën

Dita e sotme ka vendosur edhe rekordin e numrit ditor të të infektuarëve. Plot 797 persona janë testuar pozitivë në mbarë vendin, ndërsa katër persona kanë humbur jetën nga koronavirusi. Shumica e të infektuarëve u regjistruan përsëri në rrethet spitalore të Helsinkit dhe Uusimaa, 465. Ka 114 infeksione të reja në Finlandën Jugperëndimore dhe 65 në Satakunta.

Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe i Mirëqënies THL raportoi se aktualisht janë gjithsej 258 persona në spitale, 37 prej të cilëve janë në kujdesin intensiv.

Një total prej 59,442 infeksionesh me koronavirus tani janë diagnostikuar në Finlandë. Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies thotë se aktualisht ka gjithsej 404,436 njerëz të vaksinuar në Finlandë që kanë marrë dozën e parë. Përqindja e njerëzve të vaksinuar është 7.3 përqind. Përqindja e atyre të vaksinuar mbi moshën 80 vjeç tani është 55.8 përqind. Një total prej 178,134 të moshuarish e kanë marrë vaksinën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: