770 të infektuar. Më shumë janë nga mosha 20 deri në 40 vjeç

Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL ka azhurnuar informacionin mbi infeksionet e koronavirudit në Finlandë. Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies, 770 infeksione të reja koronare janë diagnostikuar në Finlandë. Të enjten, 804 infeksione të reja me korona u zbuluan në Finlandë dhe të Mërkurën 842.

Një total prej 271 personash janë shtruar në spital në Finlandë për shkak të sëmundjes së shkaktuar nga koronavirusi. Prej tyre, 55 janë në kujdes intensiv. Numri i njerëzve në kujdes intensiv u rrit me pesë nga dje. Numri i përgjithshëm i pacientëve në spital u ul me katër. Asnjë vdekje e re e lidhur me koronavirusin nuk u raportua sot. Numri i përgjithshëm i vdekjeve është ende 805.

Në dy javët e fundit, janë raportuar 1,112 më shumë infeksione sesa në dy javët e mëparshme. Në shtatë ditët e fundit, 4,952 infeksione janë diagnostikuar, që është 541 më shumë se në javën e kaluar. Në total, më shumë se 70.200 infeksione me koronavirus janë raportuar në Finlandë.

Numri më i lartë i infeksioneve të reja është zbuluar në grupmoshën 20-30 vjeç dhe në grupmoshën 30-40 vjeç.

Numri më i lartë i infeksioneve të reja është zbuluar në vendet e mëposhtme:

Helsinki 252

Espoo 74

Turku 70

Vantaa 67

Tampere 40

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: