645 të infektuar. 200 vetëm në Helsinki

Fimlab automaatiolaboratorio, Tampereen keskuslaboratorio

648 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Gjithsej 8,267 infeksione janë diagnostikuar në dy javët e fundit, krahasuar me 6,023 në dy javët e mëparshme. Epidemia ka vazhduar të përshpejtohet, me më shumë se 2,200 më shumë infeksione në dy javë sesa në dy javët e mëparshme.

Incidenca e koronavirusit në Finlandë tani është më shumë se 146 infeksione për njëqind mijë banorë në dy javë. Incidenca më e lartë është në ishullin Åland, me një numër incidence prej 457. Në pjesën tjetër të Finlandës, incidenca më e lartë e koronës është në rrethet spitalore Helsinki dhe Uusimaa (Hus), ku incidenca është mbi 290. Shkalla e incidencës në Kainuu është rreth 11. Gjithsej 61,552 infeksione koronare janë raportuar tani në Finlandë.

Më shumë se 200 infeksione shtesë në Helsinki

Krahasuar me të gjitha qytetet, shumica e infeksioneve që raportohen çdo ditë janë nga Helsinki. Numri i infeksioneve në kryeqytet u rrit me më shumë se 200 dhe tani arrin në diçka më pak se 18,000.

Koronavirusi po përhapet fuqishëm edhe në Vantaa, ku numri i përgjithshëm i infeksioneve është mbi 7,100. Më shumë se 5.900 infeksione koronare janë regjistruar në Espoo. Deri më tani, më shumë se 3.45 milion teste kurorë janë kryer në Finlandë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.