640 infeksione të reja. 8900 marrin vaksinën

Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL tha sot se, 640 infeksione të reja janë diagnostikuar në Finlandë. 430 infeksione të reja u raportuan të hënën, 520 të dielën dhe 856 të shtunën. Në dy javët e fundit, 1,136 më shumë infeksione janë raportuar sesa në dy javët e mëparshme. Një total prej 72,713 infeksionesh tani janë diagnostikuar në Finlandë gjatë gjithë pandemisë.

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies, një vdekje e re nga një sëmundje e koronavirusit është raportuar gjithashtu në Finlandë. Tani janë 302 persona në kujdesin spitalor, 64 prej tyre në kujdes intensiv. Deri tani janë regjistruar gjithsej 809 vdekje të lidhura me virusin.

Shkalla më e lartë e incidencës është akoma në zonën e Spitalit të Helsinkit dhe Uusimaa (Hus), ku pothuajse 345 infeksione për 100,000 banorë janë diagnostikuar në dy javët e fundit. Shifra tjetër më e lartë është 259 në Finlandën Jugperëndimore. Shkalla më e ulët e incidencës është në Ostrobothnia Qendrore (14.2). Shkalla e incidencës kombëtare tani është 171.8.

Sipas vendndodhjes, numri më i lartë i infeksioneve të reja është zbuluar si më poshtë:

Helsinki 182

Tampere 68

Vantaa 55

Espoo 50

Turku 31

Lahti 20

Ylöjärvi 20

Rreth 740,390 njerëz në Finlandë tani kanë marrë dozën e parë të vaksinës së koronavirusit. Numri është rritur nga dje në diçka më pak se 8,900 të vaksinuar. Rreth 87.200 njerëz kanë marrë dozën e dytë të vaksinës. 13.3 për qind e finlandezëve tani kanë marrë dozën e parë të vaksinës së koronavirusit. Për dozën e dytë, mbulimi i vaksinimit është 1.6%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.