498 të infektuar gjatë fundjavës

Në dy ditët e fundit, 498 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL.

Infeksionet përfshijnë gjithashtu shifrat e së shtunës, të cilat nuk u raportuan dje për shkak të punës së mirëmbajtjes në faqet e internetit të THL.

Numri më i lartë i infeksioneve të reja u zbulua në zonën e Spitalit të Helsinkit dhe Uusimaa (HUS), ku u zbuluan 251 infeksione të reja.

Gjithsej 84.131 infeksione janë diagnostikuar në Finlandë gjatë gjithë pandemisë.

Më shumë se 1,300,000 finlandezë kanë marrë të paktën një dozë vaksine koronare, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL. Vaksinat zënë gati 24 përqind të popullsisë së përgjithshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.